Arbeta med barn och hushåll

Har du tidigare arbetat med barn eller barnpassning på regelbunden basis t.ex. som au pair och känner att det är ditt rätta element – då är detta ett perfekt extrajobb för dig. När du jobbar som nanny blir du en del av en familj där du lär känna barnen och deras föräldrar och samtidigt blir den ansvarsfulla, självgående och lekfulla person som jobbet kräver. Jobbet som nanny innebär även att du hjälper familjer med hushållstjänster, en vana av detta krävs för att kunna jobba som nanny.

Jobbet som nanny passar dig perfekt om du söker ett extrajobb under tiden som du studerar eller deltidsarbetar. Vi erbjuder tyvärr inga heltidstjänster och eftersom våra familjer behöver långsiktiga nannies behöver du redan ha en annan sysselsättning för att kunna söka jobbet som nanny.

Ett omväxlande extrajobb

När du arbetar som nanny för NannyDirekt innebär det att i första hand läggs all fokus på barnen och de uppgifter som tillkommer i ditt uppdrag hos familjen t.ex. att hämta barnen på förskolan, laga middag till barnen och skapa roliga aktiviteter tillsammans med barnen utformade efter just deras ålder, intresse och behov.

Utöver arbetet med barnen tillkommer även andra arbetsuppgifter med hushållstjänster. Det betyder att när tiden finns hänger du upp en tvätt, renbäddar sängarna eller kanske tömmer diskmaskinen. För att kunna arbeta som nanny behöver du alltså både vara van vid att arbeta med barn men även känna dig hemma med att sköta hushållssysslor. Har du tidigare arbetat som au pair har du troligtvis redan arbetat en del på det sätt som våra nannies arbetar.

Beställ utdrag från Polisen

För att kunna arbeta som nanny behöver du skicka in ett belastningsutdrag. Tänk på att när du beställer utdraget från Polisens belastningsregister tar det ungefär två veckor innan ditt utdrag kommer. Beställ därför det så fort som möjligt även om du ännu inte vet om du har gått vidare. Du beställer utdraget genom att fyll formuläret nedan och sedan skicka det till Polisen via brev.

Begäran om utdrag »

Utdraget skickar du sedan in till NannyDirekt.

Innan du ansöker

Innan du skickar in din ansökan till oss är det bra att kontrollera att du uppfyller våra grundkrav för jobbet som nanny:

• du är minst 18 år gammal
• du är ostraffad och kan lämna in ett utdrag från Polisens belastningsregister. Vi kontrollerar även register från Sveriges Domstolar
• du har arbetat med barn tidigare (privat eller genom jobb) och kan lämna referenser därifrån
• du har vana av att arbeta med hushållstjänster och är duktig på detta
• du har serviceyrket i blodet och tycker om att hjälpa människor

Om du uppfyller punkterna ovan så är du varmt välkommen att skicka in din ansökan.

Efter ansökan

Om vi tycker att du verkar intressant för jobbet som nanny kontaktar vi dig inom några dagar och meddelar detta. Därefter kommer vi att hålla en videointervju med dig för att lära känna dig ännu mer. Kort därefter meddelas du om du har gått vidare eller inte.

Om du har gått vidare kommer du därefter att få genomgå vår nannyutbildning som innefattar grundläggande barnkunskap, hushållsarbete samt annan kunskap som är viktig att kunna i jobbet som certifierad nanny. Webbutbildningen innehåller även en HLR-del som omfattar teoretiska kunskaper inom Barn-HLR. För nannies i Skåne, Göteborg och Stockholm kompletteras dessutom webbutbildningen med en fysisk HLR-utbildning.

När du börjar arbeta

Lönen som nanny hos NannyDirekt är för tillfället 140 kr / tim inklusive semesterersättning. Om du arbetar på kvällar eller på helger får du extra ersättning med 20 kr/tim. Du erbjuds en allmän visstidsanställning som är bunden till varje uppdrag som du får. Dessutom är du alltid försäkrad under tiden som du arbetar och på vägen till och från ditt arbete. Innan du börjar arbeta hos någon familj måste du skriva på ett sekretessavtal där du intygar att all information om familjerna kommer att stanna hos dig.

Vanliga frågor

Hur ansöker jag om att bli nanny?

Du ansöker genom att fylla i vårt formulär på denna sida. Tänk på att kontrollera att du uppfyller de punkter som krävs för att kunna arbeta som nanny.
Ansökningar via post, e-post eller telefon har vi ingen möjlighet att granska.

Hur länge behöver jag kunna arbeta hos en familj?

För att kunna vara en trygg person i varje familjs vardag är det viktigt att du kan arbeta för oss under minst ett år. Hur många timmar som du arbetar styr du själv beroende på vilka familjer du väljer att arbeta hos.

Hur mycket kommer jag att arbeta och på vilka tider?

De flesta familjerna behöver hjälp med barnpassning under eftermiddagar och kvällar, men det varierar. Du väljer själv vilka familjer som du vill intresseanmäla dig till och kan på det viset själv styra ditt schema.

Det finns många sätt som du kan påverka hur många timmar du kan jobba, men det är viktigt att veta att tjänsten är bäst lämpad som ett extrajobb. Det går tyvärr inte att jobba heltid som nanny. De flesta av våra nannies arbetar cirka 3-10 timmar i veckan.

Var kan jag beställa utdrag från Polisens belastningsregister?

Utdraget beställer du genom att fylla i formuläret på denna sida och skickar sedan in till NannyDirekt. Tänk på att:

  • skriva under dokumentet innan du skickar in det till Polisen
  • det tar ett par veckor innan utdraget kommer hem till dig

Vilken lön får jag som nanny?

Alla våra nannies på NannyDirekt får en timlön på totalt 140 kr per timme. På kvällar och helger får du tillägg med 20 kr per timme. Du får också milersättning om du kör bil till och från familjen eller reseersättning om du åker kollektivt. Som standard drar vi 30% skatt, men om du inte kommer tjäna så mycket på ett år går det bra att skicka in ett intyg till oss och då drar vi ingen skatt alls.

Krävs det körkort för att kunna jobba som nanny?

Nej, men hos en del familjer kan det vara ett krav på körkort och egen bil för att kunna hjälpa just den familjen. Har du körkort och egen bil kommer du ha fler familjer att välja mellan.

Vad kommer hända när jag skickat in en ansökan?

Vi svarar på alla ansökningar inom 1-4 dagar, även de som inte går vidare. Om du har erfarenhet av barnpassning sen tidigare och vi tycker om din profil kommer du troligen få en inbjudan att boka din intervju. Har du fått ett sådant meddelande från oss är det bara att klicka på en länk och sen boka in en intervju när det passar dig. När du bokat in din intervju kommer du få ett mail där det står hur du ska göra för att koppla upp dig mot oss för en videointervju.

Som senast någon dag efter intervjun kommer du få besked av oss om du gick vidare eller inte. Varför någon inte går vidare kan bero på många saker. Om du går vidare kommer du i ett senare led även få skriva under ett sekretessavtal och anställningsavtal innan du börjar arbeta hos en familj. Innan dess har vi också ringt en referens. Du måste ha minst en referens för att kunna gå vidare.

Att du har gått vidare efter intervjun betyder inte per automatik att vi kan garantera dig en familj som du kan börja jobba hos men du kommer att få våra utskick och kan intresseanmäla dig till familjer som behöver hjälpa med barnpassning.

Vem kan jag använda som referens?

Referenserna vi behöver få in är från tidigare jobb med barn eller barnpassningsuppdrag. Referensen får inte vara nära släkt med dig och de måste gå att nå. En mejladress räcker inte utan vi behöver även telefonnummer. Det går bra att komplettera referensens kontaktuppgifter med referensbrev om du har ett sådant.